fbpx

ESWT – Rawatan untuk masalah Ereksi (ED) atau Mati Pucuk

Tuan-tuan, jangan berselindung jika anda mempunyai masalah dengan kelelakian anda. Terdapat banyak pilihan untuk memperbaikinya untuk anda dan pasangan anda mempunyai kesihatan seksual yang lebih baik yang seterusnya akan diterjemahkan kepada hubungan yang lebih baik antara anda dan pasangan anda. Masalah ereksi adalah isu yang sangat biasa yang memberi kesan kepada orang yang sangat muda kerana pelbagai sebab dan faktor. Terdapat banyak cara untuk merawat ED, ia terdiri daripada ubat-ubatan, suntikan zakar dan prosedur pembedahan. Terdapat terapi yang sesuai untuk semua orang dan semua orang yang mengalami masalah ereksi perlu mendapatkan bantuan yang bersesuaian.

Selama bertahun-tahun tisu zakar akan mengalami proses penuaan sama seperti tisu badan yang lain, dengan kata lain, semakin lanjut umur anda, tisu zakar pun tidak akan sama seperti ketika usia muda. Bekalan darah akan terganggu, saluran darah tidak berkembang seperti sepatutnya dan tisu mungkin tidak sihat seperti semasa anda masih muda. Anda mungkin tidak menyedarinya sehingga ia tidak berfungsi seperti yang anda mahukan atau anda mungkin kehilangan fungsinya sepenuhnya.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terdapat perkembangan baru dan sangat menarik dalam rawatan masala ereksi. Salah satunya terapi ESWT. Teknologi ini telah tersedia secara meluas di banyak negara termasuk Malaysia. Banyak kajian tentang teknologi ini telah menunjukkan bukti keberkesanan dalam menangani masalah ini.

ESWT berfungsi dengan penghantaran gelombang ultrasound ke dalam tisu zakar. Prosedur yang tidak menyakitkan ini akan membuka saluran darah dan menggalakkan pembentukan saluran baru. Ia akan meningkatkan bekalan darah ke zakar yang seterusnya meningkatkan saiz dan panjang zakar serta ketegaran.

Selain itu, ESWT juga menggalakkan pemulihan dan penjanaan semula saraf. Isyarat perubatan semula jadi anda untuk penjanaan semula akan dicetuskan semasa terapi yang akan menyebabkan penyembuhan dan pembaikan saraf dan tisu zakar yang rosak. Pesakit memang mengalami sensasi yang lebih baik yang akan memberikan anda kegembiraan yang lebih baik semasa hubungan seksual.

ESWT dilakukan sekali seminggu untuk jumlah sehingga 12 sesi. Apabila lebih banyak sesi selesai, anda harus mula melihat peningkatan saiz dan ereksi tahan lama. Rawatan disesuaikan mengikut pesakit, gabungan dengan ubat seperti Viagra akan menghasilkan hasil yang lebih baik.

See Also:

Share on social:

Articles

Related Posts

Recent Posts

Urethritis

Ureaplasma is a type of bacteria that can infect the urinary and genital tracts. Ureaplasma

Read More »